Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Huren

Wij beheren ongeveer 8000 woningen in diverse prijsklassen. Het gaat om goede, betaalbare woningen voor de lagere inkomensgroepen. Onze woningen liggen in alle wijken van de stad.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een woning moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bezit een Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
  • Het woningtype past bij uw (financiële) huishouden
  • De huur van de woning past bij het belastbaar inkomen van uw huishouden
  • U bent verplicht een Inkomensverklaring van de Belastingdienst aan te leveren. U kunt deze inkomensverklaring kosteloos aanvragen via de belastingtelefoon 0800 - 0543. Let op: dit duurt maximaal 5 werkdagen. Het is belangrijk dat u een inkomensverklaring in bezit heeft als u op sociale huurwoningen gaat reageren, vraag deze dus tijdig aan! U kunt dit formulier tevens opvragen via www.belastingdienst.nl, inloggen met uw DigID.
  • De toewijzing vindt plaats op basis van de wettelijke passendheidstoets de hoogte van de huur moet aansluiten op uw inkomen en gezinsgrootte.

Inschrijving
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van De Goede Woning moet u ingeschreven staan bij Woonkeus Stedendriehoek. De inschrijving kost eenmalig € 30 ,- en is onbeperkt geldig.

Reageren
U vindt het actuele woningaanbod op de website van Woonkeus Stedendriehoek. 

De toewijzing
Bent u ingeschreven bij Woonkeus Stedendriehoek? Dan kunt u per publicatie op maximaal drie woningen reageren. Op basis van de advertentievoorwaarden krijgt een kandidaat de woning toegewezen. Mensen met een urgentieverklaring hebben voorrang bij het toewijzen van bepaalde woningen. 

Voor meer informatie over een woning huren en wat erbij komt kijken, kijk hier. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.