Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Wonen met kansen

Wonen met kansen
Aan de Gemzenstraat verhuren wij 21 woningen aan jongeren die deelnemen aan het traject Wonen met Kansen. Met het traject Wonen met Kansen biedt de gemeente Apeldoorn jongeren een leer-, werk- en woontraject aan voor maximaal 2 jaar. Dit kan een succesvolle stap zijn naar zelfstandig wonen, een passende opleiding en/of een passende plek op de arbeidsmarkt. Na 2 jaar staan de jongeren volledig op eigen benen. De Goede Woning faciliteert dit traject met woningen. Bekijk hier een plattegrond van een woning.

Het doel
Wij bieden huisvesting aan jongeren die een woon-, leer-, of werktraject "Wonen met Kansen" van de gemeente Apeldoorn volgen. Jongeren zonder voldoende beroepskwalificatie én zonder geschikte huisvesting worden met "Wonen met Kansen" een kansrijke toekomst geboden.

De samenwerking
Wij werken nauw samen met de gemeente Apeldoorn en Helderzorg. De gemeente Apeldoorn selecteert samen met Helderzorg de jongeren én zorgt ervoor dat jongeren de juiste begeleiding krijgen. De gemeente werkt voor de begeleiding samen met diverse organisaties en instellingen die speciaal gericht zijn op dienstverlening aan jongeren. Helderzorg is de organisatie die de woonbegeleiding levert aan de jongeren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor "Wonen met Kansen"?

  • Je bent tussen 18 en 27 jaar oud.
  • Je bent ingeschreven bij de Gemeente Apeldoorn.
  • Je wilt hulp bij het vinden van een opleiding, een baan of een werk-leeraanbod
  • Je wilt ondersteuning bij het wonen (zelfstandig een huishouden runnen).
  • Je wilt informatie, advies en ondersteuning over een uitkering, de leerplicht, een beroeps- of schoolkeuzeonderzoek, schulden of (jeugd)hulpverlening.

Hoe kan ik me aanmelden voor "Woon met Kansen"?
Je kunt je interesse voor "Wonen met Kansen" melden bij de gemeente Apeldoorn:

  • persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis, Marktplein 1;
  • Telefonisch via 055 - 580 20 00 of via vakgroep opvang & instellingen  wmk@apeldoorn.nl