Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Voorrang

Woningzoekende met voorrang
Een deel van de woningen die vrijkomt, verschijnt niet in de advertenties van Woonkeus Stedendriehoek. Dat komt omdat woningcorporaties in Nederland een deel van de vrijkomende woningen toewijzen aan mensen die met voorrang woonruimte nodig hebben. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om psychiatrische patiënten die van een instelling naar een sociale huurwoning verhuizen, vrouwen uit een crisisopvang en aan vergunninghouders. Vergunninghouders zijn vluchtelingen die een vergunning hebben om in Nederland te blijven. Hierover maakt de woningcorporatie afspraken met de gemeente. Ook De Goede Woning doet dit.

In Apeldoorn gaat ongeveer 20-25 % van de sociale huurwoningen naar deze woningzoekenden. Van deze groep maken vergunninghouders ongeveer 10 tot 15 % uit. De rest van de sociale huurwoningen wordt wel verdeeld via Woonkeus Stedendriehoek.

In sommige wijken wordt meer verhuisd dan elders en daar komen dus ook vaker woningen vrij. Daardoor kan het gebeuren dat in sommige buurten meer mensen via een directe verhuur komen wonen, dus met voorrang. Ook de huurprijs speelt daarin mee. De Goede Woning probeert zoveel mogelijk te spreiden, maar of dat lukt hangt af van wat er beschikbaar komt.