Elektrisch koken

Duurzaam goed wonen voor nu en later is één van de opdrachten uit ons Kompas. Jouw woning gaat vroeg of laat van het kookgas af. We kiezen daarvoor een logisch moment. Dit is vaak tijdens een (verduurzamings)project. Dan zijn er voor jou als huurder geen kosten aan verbonden.  

Veel gevraagd over Elektrisch koken

Ik wil overstappen naar elektrisch koken. Wat moet ik hiervoor doen?

Algemeen

Je kunt hiervoor een aanvraag voor zelf klussen indienen via zelf klussen. De Goede Woning helpt niet bij het overstappen op elektrisch koken. De kosten van de overstap zijn voor jezelf.

Ik wil een perilex aansluiting in mijn woning, doen jullie dit?

Algemeen

Nee wij doen dit niet op verzoek. Je moet hiervoor toestemming vragen aan De Goede Woning.
Dit kunt je doen via de aanvraag zelf klussen. De Goede Woning beoordeelt de aanvraag en laat  binnen 4 weken weten of die akkoord is en aan welke voorwaarden voldaan moet worden. Daarna kun je de verandering op je eigen kosten laten uitvoeren.

Houd er rekening mee dat de groepenkast uitgebreid moet worden en dat er een perilex-aansluiting aangebracht moet worden. Dit moet door een erkend installateur gedaan worden.

Is mijn groepenkast geschikt voor elektrisch koken?

Algemeen

Je kan in de groepenkast zien of er al een aansluiting is. Er moet een dubbele groep zijn. Is dit in jouw meterkast niet het geval? Schakel dan zelf een officiële elektricien in. De kosten hiervan zijn voor jezelf. Het is wel belangrijk dat je toestemming aan ons vraagt. Je kunt hier een aanvraag voor zelf klussen indienen via zelf klussen.

Ik gebruik geen gas. Mag ik mijn gasaansluiting laten verwijderen?

Algemeen

Het afsluiten en laten verwijderen van de gasmeter mag als je geen gasaansluting meer nodig hebt. Dat kan alleen als je elektrisch kookt en geen CV-ketel hebt voor warmte en warm water. Je kunt de gasmeter laten verwijderen door de netbeheerder (Liander), de kosten voor het vastrecht van de aansluiting komen dan te vervallen.