Afrekening stookkosten en servicekosten

Woon je in een gebouw met een gezamenlijke warmwatervoorziening en/of verwarming? Dan betaal je hiervoor elke maand een voorschot bij je huur. Een keer per jaar rekenen we dat voorschot af. Dan kijken we wat je al betaald hebt en wat de werkelijke kosten waren. Als dit afwijkt, dan krijg je geld terug of moet je bijbetalen. Dat geldt ook voor de servicekosten (kosten voor bijvoorbeeld de gemeenschappelijke elektra). 

Over welke periode gaat de afrekening?
De afrekening service- en stookkosten ontvang je (meestal) in juni en gaat over het kalenderjaar ervoor. Voorbeeld: in juni 2024 ontvang je de afrekening van januari t/m december 2023. Als je er het hele jaar woonde tenminste, anders betaal je natuurlijk alleen voor de maanden dat je huurder was.

Voordat wij de afrekening kunnen maken, moeten we alle facturen binnen hebben. Dat duurt even. Wij moeten de afrekening binnen zes maanden na einde van het kalenderjaar te verstrekken. Dit betekent dat je uiterlijk 30 juni 2024 de afrekening over het kalenderjaar 2023 van ons ontvangt.

Meer weten?
Op onze website vind je veel gestelde vragen en antwoorden. Klik op de link als je meer wilt weten over servicekosten of over stookkosten.