Eerste huurders van de nieuwbouw aan de Goeman Borgesiusstraat ontvangen de sleutel

Eind 2022 werd de oude flat op deze plaats gesloopt. En nog geen jaar geleden werd er met de bouw gestart. Waar toen nog een hoop zand lag en zware kranen aan het werk gingen, gaan nu de nieuwe bewoners aan de slag met klussen en inrichten.

De eerste nieuwe H-flat is een feit. Maar ook 2 andere flats aan de Goeman Borgesiusstraat en drie flats aan De Savornin Lohmanstraat maken plaats voor nieuwbouw. Als het project klaar is dan zijn er 126 oude appartementen vervangen door 153 nieuwe appartementen. Het gebouw ziet er niet alleen heel erg mooi uit, natuurlijk zijn die appartementen ook super energiezuinig en weer helemaal klaar voor de toekomst. Een belangrijke stap in de verduurzamingsopgave van De Goede Woning.

We kunnen niet wachten om te verhuizen
Een van de nieuwe huurders is de familie Niessink. Zijn wonen al langere tijd in De Goeman Borgesiusstraat en hebben uitgezien naar dit moment. “We wonen hier erg naar onze zin in deze straat. Met veel buren hebben we goed contact. Ook een aantal van de oude buren wonen straks weer in dit nieuwe appartementengebouw. We willen hier nog jaren blijven wonen en we kunnen niet wachten om zo snel mogelijk te verhuizen.” Ook bij Vincent le Febre (zie foto) gaat de vlag uit. "Enkele jaren geleden kreeg ik mijn huidige appartement door loting. Omdat deze gesloopt wordt heb ik de kans gekregen om naar dit nieuwe appartement te gaan. Ik ben daar erg blij mee!"

Feestelijke opening
Deze week vierden we de oplevering van het nieuwe gebouw, dat net als zijn voorganger een h-vorm heeft. In het bijzijn van de nieuwe bewoners onthulden Arnold Gerritsen (aftredend voorzitter van de RvC) en buurtbeheerder Ton Pol – die binnenkort met pensioen gaat - de gevelsteen met jaartal. “Mooi om hier nog bij te zijn, vinden ze.”

Uitbreiding aantal huurwoningen
In totaal sloopt De Goede Woning 126 appartementen, verspreid over 6 woongebouwen. Er komen tenminste 153 huurappartementen terug, in verschillende prijsklassen. Hiermee worden er meer woningen toegevoegd aan de Apeldoornse sociale huurwoningvoorraad, waardoor er voor meer mensen een goede woning is.